FABnum is med Luksus Guld Karamel (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Christmas-Brownie-Cookies (Glutenfri, laktosefri, sukkerfri & u. æg)

Her kommer opskriften på en sprød og super knasende cookie – den minder lidt om brownie og dufter af ægte dansk jul. 

“Christmas-Brownie-Cookies” er et sikkert hit for alle kakao-fans, samtidig giver julens krydderier cookies’ne et lækkert julet touch.

De kræver lidt tålmodighed at lave, men de er det hele værd 😀 Jeg er især overrasket over, hvor sprøde de er 🙂 Mmmmm

 

Sprøde Christmas-Brownie-Cookies - med masser af smag af jul :D

Sprøde Christmas-Brownie-Cookies – med masser af smag af jul 😀

 

Christmas-Brownie-Cookies (opskriften giver 1,5 plade – 28 stk.)

Det skal du bruge: 

50 g. boghvedemel

50 g. fuldkornsrismel

50 g. fedtreduceret mandelmel (fx fra Sukrin)

25 g. fedtreduceret sesammel

25 g. majsmel

60 g. glutenfri havregryn

200 g. soltørret dadler

100 g. friske dadler

3 spsk. kokosolie (stuetempereret)

5,5 spsk. fedtfattig sukkerfri kakaopulver (fx dén fra Urtekram)

2 tsk. ren vaniljepulver

1 tsk. bagepulver

1,5 tsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tsk. nelliker

1/2 tsk. allehånde

75 g. valnødder

christmascookie2

Sådan gør du: 

– Alle ingredienser (undtaget valnødder) blendes/foodprocesses sammen til en ensartet dej.

– Hak valnødderne og ælt dem sammen med dejen.

– Ovnen tændes på 175 grader.

– Rul/pres dejen til 28 kugler (dejen er lidt anderledes end en “normal” cookie-dej. Pres dejen til kugler med hænderne, så kommer dejen nemlig til at hænge sammen).

– Placer kuglerne på en bageplade. Pres dem flade med håndfladen eller ved brug af en paletkniv.

– Bag dine cookies midt i ovnen på 175 grader i ca. 8-10 min.

Hold godt øje med dine cookies, da det kan være lidt svært at se, om kakao-cookies bliver for mørke.

– Afkøl dine cookies på en rist – opbevar dem i en kagedåse

Advarsel: Du kan nemt blive meget afhængig 😀 😀

christmascookie1

Næste indlæg

FABnum is med Luksus Guld Karamel (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)