Kernebrød med laktosefri-yoghurt (a la stenalderbrød)

Julet Brunkage Grød (Glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Forvandel morgengrøden til en hyggelig julet-version med brunkagekrydderi og saftig appelsin. 

Julen kan flettes ind i alverdens retter, vågner du pludselig op med en trang til brunkager, kan denne lune jule grød anbefales 🙂

 

Lun og blød julegrød med appelsin og kanel på toppen :)

Lun og blød julegrød med appelsin og kanel på toppen 🙂

Julet Brunkage Grød (1 pers.) 

Det skal du bruge:

1 dl. gryn/flager (fx glutenfri havregryn, boghvedegryn og hirseflager – jeg plejer at blande alle 3 sammen)

1/4 tsk. ren vaniljepulver

1/4 tsk. kanel

3/4 tsk. kardemomme

3/4 tsk. nelliker

3/4 tsk. stødt ingefær

2 dl. vand

Mandelmælk til ønsket konsistens

 

Topping:

Kanel

1 appelsin

Juletræ-formen (se billedet): hakket mandler, kokosmel, kakaonibs og frysetørret passionsfrugt.

 

Sådan gør du: 

– Gryn/flager, krydderier og vand blandes sammen i en gryde.

– Kog grøden og tilsæt mandelmælk til ønsket konsistens.

– Top den færdige grød med kanel, appelsin skåret i stykker, hakket mandler, kokosmel, kakaonibs og frysetørret passionsfrugt.

Næste indlæg

Kernebrød med laktosefri-yoghurt (a la stenalderbrød)