Julet Brunkage Grød (Glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Forvandel morgengrøden til en hyggelig julet-version med brunkagekrydderi og saftig appelsin.
Julen kan flettes ind i alverdens retter, vågner du pludselig op med en trang til brunkager, kan denne lune jule grød anbefales 🙂
Julet Brunkage Grød (1 pers.)
Det skal du bruge:
1 dl. gryn/flager (fx glutenfri havregryn, boghvedegryn og hirseflager – jeg plejer at blande alle 3 sammen)
1/4 tsk. ren vaniljepulver
1/4 tsk. kanel
3/4 tsk. kardemomme
3/4 tsk. nelliker
3/4 tsk. stødt ingefær
2 dl. vand
Mandelmælk til ønsket konsistens
Topping:
Kanel
1 appelsin
Juletræ-formen (se billedet): hakket mandler, kokosmel, kakaonibs og frysetørret passionsfrugt.
Sådan gør du:
– Gryn/flager, krydderier og vand blandes sammen i en gryde.
– Kog grøden og tilsæt mandelmælk til ønsket konsistens.
– Top den færdige grød med kanel, appelsin skåret i stykker, hakket mandler, kokosmel, kakaonibs og frysetørret passionsfrugt.