"Perfect Chai Tea" (Glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Bagt Appelsin m. Juleknas & Vaniljecreme (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Bagte frugter smager fantastisk godt. Frugternes sødme træder i karakter og bliver mere intense.

Appelsiner høre sig til julen, det kan vi vist ikke komme udenom 😉 Jeg fik derfor lyst til at eksperimentere med denne julede citrusfrugt 🙂

Når en appelsin bliver bagt bliver den ret kraftfuld i smagen – lidt ligesom en bagt banan. Det smager super lækkert, og det er ret spændende, at smage appelsinen på denne mere dominerende måde 🙂

Denne opskrift spiste jeg til morgen, men den kan sagtens bruges til brunch eller dessert. Til dessert ville vaniljeis passe perfekt 🙂

 

Bagt appelsin med julens krydderier og knasende nødder :D

Bagt appelsin med julens vigtigste krydderi “kanel” og knasende nødder 😀

“Bagt Appelsin m. Juleknas & Vaniljecreme” (1 pers.)

Det skal du bruge:

1 appelsin

1/4 tsk. ren vaniljepulver

1/4 tsk. kanel

1 tsk. Sukrin Melis

Hakket hasselnødder

Vaniljecreme:

Ca. 1,5 dl. laktosefri yoghurt (A38, cultura, skyr m.m. kan bruges hvis du tåler laktose)

1 tsk. Fiber Husk

1 knivspids ren vaniljepulver

ca. 5 dråber stevia

Toppping:

Et par hakket tørret figner

Friske blåbær

Sådan gør du:

– Tænd ovnen på 200 grader.

– Skær appelsinen i både (for at appelsinen ikke skal smage bittert, skal det hvide på skindet fjernes).

– Beklæd et lille ildfastfad med bagepapir.

– Fordel appelsinbådene i fadet. Drys krydderier og hakket hasselnødder over.

– Bag appelsinbådene i ovnen på 200 grader i 15-20 min.

– Rør yoghurt, Fiber Husk, vaniljepulver og stevia sammen til en creme.

– Hak fignerne i små stykker og vask blåbærene.

– Når appelsinbådene er færdigbagt, anrettes de på en tallerken sammen med vaniljecremen. Top med hakket figner og blåbær.

Tips:

– Har du ikke Sukrin eller Stevia, kan du dryppe honning på appelsinbådene, inden de skal bages.

– Er der meget tyk skind på din appelsin, kan appelsinen hurtig blive bitter – fjern derfor det værste af skindet.

– Vil du bruge den bagte appelsin som dessert, vil en god vaniljeis passe perfekt til. Den bagte appelsin er i sig selv meget sød, så en klat cremefraiche (evt. laktosefri) ville give et perfekt modspil.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Perfect Chai Tea" (Glutenfri, laktosefri & sukkerfri)