Eventyrlige svampet kanelsnegle m. Smovset-kanelremonce & marcipan (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Her kommer opskriften på bløde, svampet og lækre kanelsnegle fyldt med smovset guf – og selvfølgelig chokolade på toppen 😀
Flere af mine søde instragram-følgere heppede på, at jeg skulle lave kanelsnegle. Jeg havde selv gået med tanken et stykke tid – og nu skulle det være 😀
Kanelsneglene smager så lækkert, og du vil ikke komme til at savne “de traditonelle”. Jeg synes faktisk, at de minder en lille smule om Pågens kanelgifler (i en luksus version :D).
Selve “brødet” i kanelsneglene er svampet, sød og lækker. Fyldet er det rene guld 😀 Fyldet er nemlig en remonce lavet på sukkerfri æblemos, krydderier og dadler med et skud marcipan – den sammenblanding er altså en vinder i mit kage-hjerte 😀
Jeg fik 16 mindre snegle ud af denne portion, da jeg rullede dejen på den længste led. Vil man gerne have større snegle, skal der rulles sammen på den korteste led.
Kanelsneglene er et godt og sundere alternativ, de indeholder kun gode råvarer, intet raffineret sukker, gluten eller laktose – alle kan jo være med 😉
Eventyrlige svampet kanelsnegle m. Smovset-kanelremonce & marcipan (ca. 16 stks.)
Det skal du bruge:
Tørre ingredienser:
40 g. fuldkornsrismel
20 g. majsmel
40 g. fedtreduceret mandelmel
15 g. kokosfibermel (smager slet ikke igennem :D)
10 g. kartoffelmel
En lille knivspidssalt
1/2 tsk. Bagepulver
1/2 tsk. Ren vaniljepulver
1 spsk. FiberHusk (den gule – kan b. la. købes i Føtex, Kvickly, Super Brugsen, Matas & Helsekost)
2 spsk. Sukrin Melis (den der minder om flormelis)
Våde ingredienser:
1 dl. Mandelmælk
2 dl. lunken vand
1 tsk. Agave (kan erstattes af honning)
1 spsk. sukkerfri æblemos (fx fra ”Urtekram” eller lav det selv – Se opskriften her)
Solsikkeolie (smagsneutral olie) til bagepapiret
Smovset-kanel-remonce:
125 g. sukkerfri æblemos
1 spsk. kanel
1/4 tsk. kardemomme
1/4 tsk. ren vaniljepulver
2,5 spsk. Sukrin Gold (kan erstattes af kokospalmesukker)
6 store bløde dadler (dem fra grøntafdelingen)
60 g. sukkerfri marcipan
Pynt:
Sukkerfri & laktosefri mørk chokolade
Kokossmør/coconutbutter
Sådan gør du:
Step 1. Kanelsnegle-dej:
- Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål (det er vigtigt, at du bruger den gule ”FiberHusk” – den er beregnet til bagning, og suger mere væske end den grønne ”Husk”).
- Tilsæt de våde ingredienser og rør dejen godt sammen.
- Nu skal dejen trække i 15-20 min. Dejen går fra at være ret flydende, til at blive lind. FiberHusken, fedtreduceret mandelmel og kokosfibermel suger nemlig en del væske til sig.
Step 2. Smovset-kanel-remonce:
- Æblemos, kanel, kardemomme, vaniljepulver og Sukrin Gold røres sammen i en lille gryde.
- Gryden sættes på det varme blus – giv det et lille opkog, således massen bliver lidt tykkere og karamel-agtigt.
- Tag gryden af blusset, tilsæt dadlerne (husk at fjerne stenene). Giv remoncen en tur med stavblenderen – dadlerne skal blendes helt ud.
- Marcipanen rives på et råkostjern, sæt det til side (marcipanen skal ikke i remoncen).
Step 3. Udrulning og bagning:
- 2 ark bagepapir smøres med olie.
- Hæld dejen over på det ene stykke. Læg det andet stykke bagepapir ovenpå dejen.
- Rul dejen ud – firkanten skal måle ca. 30*37 cm. og firkantens tykkelse skal være ca. 0,2-0,4 mm. (den udrullet dej skal ikke fylde hele bagearket, men næsten :D)
- Smør remoncen ud på firkanten og drys med revet marcipan.
- Rul firkanten sammen på den lange led, således du får en lang pølse på ca. 37-40 cm.
- Del pølsen ind i fire lige store dele. Af hvert stykke skal der igen være 4 små stykker – således der bliver 16 kanelsnegle i alt.
- Placer kanelsneglene på en bageplade med bagepapir (så bliver de sprøde på alle sider), eller sæt dem tæt sammen i en lille kageform med bagepapir (så bliver alle sneglene svampet og bløde).
- Give evt. sneglene et lille tryk, for et ensartet resultat.
- Tænd ovnen på 200 grader, lad i mens kanelsneglene trække i ca. 10 min.
- Bag kanelsneglene midt i ovnen på 200 grader i 35-40 min. De skal være gyldne, men må endelig ikke blive brændte, så hold godt øje.
- Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt lidt kokossmør (så får glasuren et flot blankt udtryk).
- Pynt de lune kanelsnegle med chokoladeglasuren.
Kanelsneglene smager rigtig dejligt, når de er lune 🙂
Opbevaring og frysning:
- Skal du smovse kanelsnegle dagen efter, opbevares de i bagepapir med en pose udenom på køl (de bliver ikke tørre). Inden servering lunes de et kort øjeblik, og vupti så smager de som nybagte igen.
- Kanelsneglene kan fryses (vent evt. med at pynte dem som skal fryses).
- Kanelsnegle på frost tøs op på køkkenbordet – lun dem lige inden servering.
Tips og lidt ekstra kanelsnegle ævl 😀
- Dejen er lind, blød og saftig, derfor skal den udrulles vha. smurt bagepapir. Her er nemlig ikke tale om en tør og kedelig kanelsnegl, men om en blød og saftig én.
- Du kan også toppe kanelsneglene med glasur lavet af sukrinmelis og vand, eller bruge kokossmør/coconutbutter (så får du en blød mild kokosglasur).
- Kanelsneglene smager ligeså godt dagen efter (opbevar dem på køl og lun dem før servering). Jeg var helt forbavset over, at de ikke blev tørre og kedelige, som traditionelle hvedebagte snegle. Det var jo ret fedt 😀
- Du kan købe sukkerfri marcipan i dagligvarer butikker (Føtex, Rema1000, Brugsen, Kvickly osv.) og i Helsekost.
- Når man bager glutenfrit er det vigtigt, at bruge forskellige typer mel. Det giver nemlig et langt bedre resultat.
Hej var denne opskrift ikke en gang på kastanjemel?