Lækre Mini Donuts m. vanilje/citron & orangechokolade (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Her kommer opskriften på lækre bløde og saftige donuts. De er helt fri for gluten, raffineret sukker og laktose, så alle kan være med 😀 De små delikate donuts smager fantastisk, og er ret så nemme at lave.
Jeg har anskaffet mig en mini-donut bageform, og den blev i går indviet med succes 😀 Jeg surfede lidt rundt på nettet, lod mig inspirere af flere forskellige opskrifter, og brugte samtidig min egen bageviden – Vupti så var der tryllet delikate lune kager frem, som blev nydt i forårs solen.
Mini Donuts m. vanilje/citron & orangechokolade (opskriften giver ca. 8-9 stk.)
Det skal du bruge:
Tørre ingredienser:
60 g. alm. mandelmel (ikke fedtreduceret)
0,5 tsk. glutenfri bagepulver (fx fra Urtekram)
0,5 tsk. natron
1/4 tsk. ren vaniljepulver
Et nip kanel
1 tsk. alm. Sukrin
Våde ingredienser:
1 stort æg
1/2 spsk. mandelmælk
1/2 spsk. agave
½ spsk. honning
1 tsk. (med top) blød kokosolie
1/2 tsk. revet citronskal fra en usprøjtet øko citron
Smagsneutral olie til at smøre formene med (fx solsikkeolie)
Orangechokolade topping:
30 g. sukkerfri mørk chokolade
1/2 tsk. agave
1/2 tsk. revet appelsinskal fra en usprøjtet øko appelsin
Evt. frysetørret hindbær til pynt
Sådan gør du:
- Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- I en anden skål piskes de våde ingredienser sammen med en elpisker.
- Hæld lidt efter lidt de tørre ingredienser over i den våde masse – i mens der piskes.
- Dejen skal være blød og glat.
- Hæld dejen over i en sprøjtepose (eller i en alm. frysepose, hvor der klippes et lille hul forneden).
- Smør donutformen med olie.
- Sprøjt dejen i formene. Hver opmærksom på, at dejen hæver lidt under bagning. Formene skal der for ikke fyldes helt op til randen, men skal derimod fyldes ca. 80 % op.
- Bag dine donuts midt i ovnen på 180 grader (alm. ovn) i ca. 10 min. Donuts’ne er færdige når de er gyldne. (Hold godt øje, de må endelig ikke blive brændte).
- Lad donuts’ne køle lidt af, vend dem derefter ud af formene.
- Smelt chokoladen over vandbad. Rør agave i chokoladen og smag til med fint revet appelsinskal.
- Dekorer de lune donuts med orangechokolade og drys evt. med frysetørret hindbær.
Nyd dine nybagte lune donuts med en god kop kaffe 🙂
Donuts’ne er bedst på selve dagen, hvor de er bløde og saftige.
Donut Tip:
- Får du ikke spist alle dine donuts, kan de sagtens fryses. Lad dem tø op på køkkenbordet, og giv dem evt. en kort tur på brødristeren/bordgrillen. Vendt evt. med at dekorere alle donuts’ne.
- Det er super nemt at lave donuts – og de smager bare allerbedst, når de er nybagte. Det kan faktisk sammenlignes lidt med pandekager eller vafler 😀
- Har du ikke en donutform, kan du med en sprøjtepose sprøjte små tykkere runde ringe på bagepapir.
- Du kan også dekorere dine donuts med alm. smeltet mørkchokolade, glasur lavet af Sukrin Melis eller med coconutcream/kokossmør.
- Har du ikke frysetørret hindbær, vil hakket nødder eller kokosflager også pynte flot.
- Jeg har brugt en silikone form til minidonuts. Formen kan købes mange steder på nettet.
- Hæld evt. den smeltet chokolade over i et kræmmerhus lavet af bagepapir. Klip et lille hul for neden, og sprøjt chokolade på dine donuts.
Hej Stine,
Jeg køber sukkerfri og laktosefri mørk chokolade 🙂 Det kan faktisk findes mange steder efterhånden 😀
Mange mørke chokolader lavet på stevia (fx fra supermarkeder) indeholder ikke mælk, de kan dog indeholde spor af mælk.
Knus Pernille