Scrambled-Ban-Apple-Eggs (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Scrambled eggs eller røræg (om man vil :D) er en jo en old school klassiker. Her får den selskab af den søde banan, det syrlige æble, de knasende mandler, varme kanel og fløjlsbløde vaniljecreme.
Lyder det ikke lækkert? 😀
Forkæl lige dig selv med sådan en omgang og en rygende varm kop kaffe eller the 😉
Scrambled-Ban-Apple-Eggs (1 pers.)
Det skal du bruge:
2 æg
¼ tsk. ren vaniljepulver
1 spsk. mandelmælk
½ banan
¼ æble
1-2 tsk. kokosolie
½ tsk. Kanel
Et drys Sukrin Gold
Vaniljecreme:
Ca. 0,75 dl. laktosefri yoghurt (skyr, cultura, A38 osv. kan også bruges, hvis du tåler laktose)
¼ tsk. ren vaniljepulver
Et par dråber stevia
Topping:
Hakket mandler
Morbær
Kanel
Sådan gør du:
- Pisk æggene med vanilje og mandelmælk.
- Skær banan ud i tynde skiver, og æbler i tynde fine både.
- Steg æblestykkerne på en pande med kokosolie, drys kanel og et skvis Sukrin Gold over.
- Når æblerne begynder at blive møre tilsættes bananskiverne.
- Hæld æggemassen over, og rør rundt jævnligt – så det ikke brænder på.
- Rør yoghurt, vaniljepulver og stevia sammen til en vaniljecreme.
- Når Scrambled-Ban-Apple-eggs’ne er færdig, toppes der med hakket mandler, morbær, et drys kanel på toppen og vaniljecreme ved siden af.
Tips:
Du kan også blande lakridspulver i din vaniljecreme, så bliver det bare til lakridscreme 😀
Har du ingen banan i huset, kan du sagtens bruge et helt æble, pære eller blomme.