Brændte julekrydret mandler & Brændte kakao mandler (sukkerfri, laktosefri & glutenfri)
Ingen jul uden brændte mandler 😉 Der er så hyggeligt, når man traver i gågaden en kold december dag, hvor duften af brændte mandler pludselig møder ens forfrosne næse 🙂 Så ved man, at julen er på vej.
Sukkerfriudgaver af brændte mandler florere rundt på nettet, jeg har selvfølgelig lavet min egen version, hvor der er fyret op på julekrydderier og julekærlighed 😀
De smager tæske godt, og kan virkelig anbefales at lave 😀 Jeg må lige gøre opmærksom på, at de smager bedst dagen derpå (faktisk allerbedst på 2. dagen). Grunden til dette er, at krydderierne og sødmen fra Sukrin får “sat sig”.
Grund opskriften på de 2 varianter er den samme – Brændte kakao mandler får bare et trylleslag med kakaopulver (mega let, men uhyrligt lækkert :D)
Brændte julekrydret mandler & Brændte kakao mandler
Det skal du bruge:
200 g. øko mandler
125 g. Sukrin Gold
50 g. Sukrin alm.
1/2 tsk. ren vaniljepulver
1 knivspids kardemomme
1 tsk. kanel
2 dl. vand
1 tsk. kokosolie
2 spsk. vand
1 spsk. sukkerfri kakaopulver (fx Urtekrams fedtfattig kakaopulver el. Raw kakaopulver)
Sådan gør du:
– Mandler, begge slags Sukrin, vaniljepulver, kardemomme, kanel og vand blandes sammen i en tykbundet gryde.
– Bring gryden i kog, og skru derefter ned på lave grader (uden låg).
– Kog mandlerne ved svag varme i 45-50 min. Det skal hele tiden småkoge, og sørg for at omrør ofte undervejs.
– Når vandet næsten er fordampet tilsættes kokosolie og den sidste smule vand. Lad hele molivittten småkoge i ca. 10 min.
– Når de brændte mandler er færdige, fordeles de ud på en bageplade med bagepapir. Lad dem køle helt af.
– Hvis du ønsker at få brændte kakaomandler, deles portionen i to. Drys kakaopulver over den ene halv del, og vend dem et par gange, så alle siderne får kakaodrys.
– Opbevar de brændte mandler i en lukket beholder, kagedåse eller i et syltetøjglas.
Tips:
– I stedet for Sukrin kan der b. la. bruges birkesød eller kokospalmesukker. Halvdelen af Sukrin’en kan også erstattes af birkesød, honning eller kokospalmesukker.
– Kakaodrysset er virkeligt lækkert, ønskes en anden variant, tilsæt fx. kanel eller chili til kakaopulveret. Alternativt kan drysset også være lakridspulver eller carobpulver.
– De brændte mandler er bedst dagen efter, så får krydderierne lov til at sætte sig – og den lidt “kolde” sødme fra Sukrin forsvinder.
Lyder godt så må jeg hellere få lavet nogle så jeg kan nyde julens herlige mandler 🙂