De lækreste ”Fuldkorns Havre-Flutes” (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Solen skinnede i dag, og jeg fik sørme lyst til at bage… Brød eller faktisk flutes! 😀
Jeg har længe haft den vildeste craving efter en rigtig dejlig sandwich. I dag skulle det være 😉 Jeg tog forklædet på, og lavede små flutes fyldt med fuldkorn.
Spændt var jeg, da de små brød landede i ovnen. De indeholder hverken olie, gær eller gluten, så jeg var ”bange” for, at de blev hårde som sten.
Det gjorde de IKKE 😀 De er dejlig sprøde uden på, saftige og bløde indeni – de smuldre ikke og har et dejlig bid. Det er en vinder fra nu af på brødfronten 😉
Denne portion svarer til 4 små flutes eller 2 mellemstore. Skal du bruge flutes til flere, ganger du bare opskriften op.
Jeg vil varmt anbefale denne opskrift – den er drøn hurtig og let at lave, den giver super velsmagende brød og så er der ingen hævetid (Fiberhusk’en skal kun trække i vand). Flutes’ne er perfekte som madpakkebrød, sandwichbaguette og madbrød.
”Fuldkorns Havre-Flutes” (4 små eller 2 store)
Det skal du bruge:
2,5 dl. lunkent vand
5 g. FiberHusk (den gule som er egnet til bagning – kan fx købes i større supermarkeder, Helsekost & Matas. Bruger du alm. loppefrøskaller skal du bruge ca. 8-10 g.)
1/2 spsk. Mandelmælk (andet hippiemælk eller laktosefri-mælk kan også bruges)
En lille 1/2 tsk. salt
150 g. glutenfri havremel (har du ikke havremel, kan du blende havregryn til mel)
50 g glutenfri havregryn
Ca. 2-3 spsk glutenfri havregryn til pynt
Solsikkeolie
Sesamfrø til pynt
Sådan gør du:
- Rør vand og Fiberhusk sammen i en skål. Lad det trække i 15-20 min. Det skal blive gelé agtigt.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)
- Pisk nu gelémassen tykkere og fastere med en elpisker.
- Tilsæt salt og mandemælk – pisk igen.
- Rør havremel og havregryn i dejen – rør det godt sammen og ælt med håndkraft. Dejen skal være som en fast grød.
- Med fugtige/halv-våde hænder formes dejen til 4 små flutes eller 2 store. Dejen vejer ca. 400 g. Laver du små flutes kan de blive 100 g. hver, laver du 2 store kan de blive ca. 200 g. hver.
- Rul dine flutes i havregryn.
- Pensel med olie og drys sesamfrø på.
- Bag dine flutes midt i ovnen på 200 grader i ca. 30-35 min. De skal blive sprøde udenpå, bløde og saftige indeni.
Flutes’ne kan fryses 🙂
Jeg gælder mig til at smage de fytes for jeg vil helt sikker lave dem 😘
Knus fra joan