Vaffel-sliders – vaffel forklædt som burger/sandwich (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Et vaffeljern er en god investering – det kan bruges til mange gode ting 😀 Når du tænker på vafler, popper der helt sikkert billeder af syltetøj, is og sukkersøde tanker op i dit hoved 😉 Men her er der altså tale om en mad-vaffel 😀
Dejen er altså genial – den smager super lækkert, og bliver rigtig dejlig sprød 😀 Jeg har b. la. brugt sesammel i dejen, hvilket giver en dejlig smag, og giver vaflen en fantastisk struktur – det kan anbefales 🙂
Jeg spiste mine vaffel-sliders med kylling, bønnedip, salsa, salat og squashspagetti on the side. Det var en vild og super lækker cocktail. Næste gang jeg skal lave vaffel-sliders, vil jeg lave kartoffel- eller sellerifritter i ovnen (burger og fritter hænger altså bare sammen :D).
Du kan fylde dine sliders med alt, hvad du ellers ville putte i sandwich eller burger. Det er kun fantasien, der sætter grænser 😀
Vaffel-sliders (1 pers., 1 stor vaffel)
Det skal du bruge:
1 æg
12,5 g. fedtreduceret mandelmel
12.5 g. fedtreduceret sesammel
10 g. glutenfri havremel (har du ingen havremel, kan du blende havregryn til mel)
1/4 tsk. FiberHusk (den gule)
4,5 spsk. Mandelmælk (eller anden laktosefri mælk)
Et lille nip salt & peber
Olivenolie eller kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- Rør alle ingredienserne sammen (sigt evt. melet, så undgår du klumper) til en cremet, glat og tykkere dej.
- Lad dejen hvile i ca. 10 min. – tænd for vaffeljernet, så det bliver varmet godt op.
- Smør vaffeljernet med olie – så er du sikret, at din vaffel bliver sprød og slipper jernet.
- Bag din vaffel i vaffeljernet, indtil den er gylden og færdig bagt.
Serveringsforslag:
- Skær din vaffel ud i hjerter; brug et hjerte til bund, læg fyld i og placer et hjerte ovenpå som top. Så får du mini-burger/sliders.
- Du kan også dele din vaffel midt over (den ene halvdel som bund og den anden som top) og bruge den som en større sandwich.
Voila, så er der hjemmebagt ”burgers/sandwichs” 😀
Ingen kommentarer endnu